Laboratorium bloedafname

Indien een (periodieke) bloedafname noodzakelijk is, heeft u een labformulier nodig. Deze kunt u vragen aan uw arts of verpleegkundige. Maakt u altijd een telefonische afspraak voor de uitslag.

Wij verzoeken u de bloedafnames zoveel mogelijk in het AMC te laten plaatsvinden. Is dit bezwaarlijk voor u, dan kunt u via uw huisarts een labformulier vragen waarmee u bloed kan laten afnemen bij een laboratorium bij u in de buurt. U kunt ook het labformulier van het Amsterdam UMC gebruiken. Onderaan staan de waardes vermeld die geprikt moeten worden.

Wij verzoeken u de uitslagen te laten faxen naar 020-566 9597.

Wanneer u een belafspraak maakt voor de uitslag, vermeldt u dan de locatie (en telefoonnummer) waar u bloed heeft laten prikken. Wij kunnen eventueel de uitslagen opvragen mocht het faxen niet gelukt zijn. Houd er rekening mee dat er meer tijd overheen gaat voordat de uitslagen bij ons bekend zijn.

Link: Laboratorium-Bloedafname AMC

Beter in het AMC

Helaas is het niet mogelijk om uitslagen van elders te integreren in ons elektronische dossier waar de bloeduitslagen van het AMC in chronologische volgorde staan vermeld. Hierdoor zijn de uitslagen minder overzichtelijk, wat een risico op onjuiste interpretatie met zich meebrengt. Daarom is het verzoek om zoveel mogelijk bloedafnames in het AMC te laten plaatsvinden.

small-onzerzoek-1

portfolio_5

small-images-bloedafn3