Welkom

Welkom op de website van het IBD-centrum in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. IBD is de Engelse afkorting van Inflammatory Bowel Disease, waarmee de inflammatoire darmziekten bedoeld worden. Hieronder vallen de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en andere meer zeldzame ontstekingsziekten van het maag- en darmkanaal.

Deze website biedt informatie voor patiënten en hun naasten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Met een groot team van artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en administratieve medewerkers streven wij ernaar dagelijks topklasse zorg te bieden. Het AMC behoort immers tot de grootste IBD- klinieken in Europa. Met behulp van deze website willen wij u wegwijs maken in onze zorgpaden, in wat u van ons kan verwachten en wat wij van u verwachten. Wij staan natuurlijk open voor allerlei mogelijke verbeteringen, dus aarzel niet om ons tips te geven.

AMC IBD VIDEO’S
AMC YouTube kanaal: zie deze link

Contactgegevens

Afdeling A2 Flexpoli route 24
Telefoon 020-56 64301
E-mail MDL@amc.uva.nl

Om bij ons terecht te kunnen, hebben wij eerst de verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig. Uw arts kan de brief het beste naar ons faxen, opsturen of mailen. Bij ontvangst worden deze gegevens beoordeeld waarna u een brief ontvangt waarin de afspraak vermeld staat. Na ontvangst van de verwijzing kunt u binnen twee weken een reactie verwachten.
Contactgegevens afsprakenbalie:
Telefoon 020-566 4301
Email: MDL@amc.uva.nl
AMC fax: 020-566 9597

Direct naar AMC Spoed Eisende Hulp (tel:020-5662222)