IBD hotline: 020 – 566 66 90

IBD patiëntenvereniging CCUVN

IBD zorg

CCUVN heeft een nieuwe naam en heet voortaan: Crohn & Colitis NL.

Patiëntenzorg

Crohn & Colitis NL: nieuwe naam voor CCUVN

CCUVN heeft een nieuwe naam en heet voortaan: Crohn & Colitis NL. Met deze duidelijke en krachtige naam is Crohn & Colitis NL klaar voor de toekomst. En met de belofte aan jou Met elkaar sterker geven ze aan dat ze dit doen met en voor alle 90.000 mensen in Nederland met IBD, én met alle organisaties die hierbij betrokken zijn.

Crohn & Colitis NL zet zich in voor patiënten met IBD, de verzamelnaam voor de chronische darmziekten colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Het betreft een actieve en gedreven patiëntenvereniging. Op hun website kunt u terecht voor meer informatie: www.crohn-colitis.nl.

Op deze website vind je informatie over de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en short bowel/darmfalen. Daarnaast hebben ervaringen van mensen met IBD een prominentere plek gekregen. Evenals de gevolgen voor het dagelijks leven met een chronische ziekte, onder de pagina Leven met. Ook is er nu een apart deel op de website speciaal voor artsen, verpleegkundigen en onderzoekers. Je ziet diverse Crohn & Colitis NL-leden terug op de website en in de nieuwe brochures.

Op deze website vind je informatie over de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en short bowel/darmfalen. Daarnaast hebben ervaringen van mensen met IBD een prominentere plek gekregen.

Evenals de gevolgen voor het dagelijks leven met een chronische ziekte, onder de pagina Leven met. Ook is er nu een apart deel op de website speciaal voor artsen, verpleegkundigen en onderzoekers. Je ziet diverse Crohn & Colitis NL-leden terug op de website en in de nieuwe brochures.

Het AMC werkt nauw samen met deze vereniging, omdat deze vereniging onmisbare aanvulling is van de IBD-zorg in Nederland. Zo organiseren we onder andere samen jaarlijks een IBD patiëntendag. Meer informatie hierover volgt op deze pagina.

Het AMC werkt nauw samen met deze vereniging, omdat deze vereniging onmisbare aanvulling is van de IBD-zorg in Nederland. Zo organiseren we onder andere samen jaarlijks een IBD patiëntendag. Meer informatie hierover volgt op deze pagina.

Digitale IBD patiëntendagen 9 juni en 10 juni 2021

Hieronder kunt u de digitale IBD patiëntendag terugkijken tot 1 oktober.

9 juni 2021 (Colitis Ulcerosa):

 

10 juni 2021 (ziekte van Crohn):