IBD hotline: 020 – 566 66 90

IBD patiëntenvereniging

Crohn en Colitis NL

Patiëntenzorg

Crohn & Colitis NL

Crohn & Colitis NL (voorheen CCUVN) zet zich in voor patiënten met IBD, de verzamelnaam voor de chronische darmziekten colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Het betreft een actieve en gedreven patiëntenvereniging. Op hun website kunt u terecht voor meer informatie: www.crohn-colitis.nl. Met de belofte aan jou ‘met elkaar sterker’ geven ze aan dat ze dit doen met en voor alle 90.000 mensen in Nederland met IBD, én met alle organisaties die hierbij betrokken zijn.

Op deze website vind je informatie over de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en short bowel/darmfalen. Daarnaast hebben ervaringen van mensen met IBD een prominentere plek gekregen. Evenals de gevolgen voor het dagelijks leven met een chronische ziekte, onder de pagina Leven met. Ook is er nu een apart deel op de website speciaal voor artsen, verpleegkundigen en onderzoekers. Je ziet diverse Crohn & Colitis NL-leden terug op de website en in de nieuwe brochures.

Op deze website vind je informatie over de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en short bowel/darmfalen. Daarnaast hebben ervaringen van mensen met IBD een prominentere plek gekregen.

Evenals de gevolgen voor het dagelijks leven met een chronische ziekte, onder de pagina Leven met. Ook is er nu een apart deel op de website speciaal voor artsen, verpleegkundigen en onderzoekers. Je ziet diverse Crohn & Colitis NL-leden terug op de website en in de nieuwe brochures.

Het Amsterdam UMC werkt nauw samen met deze vereniging, omdat deze vereniging onmisbare aanvulling is van de IBD-zorg in Nederland. Zo organiseren we onder andere samen jaarlijks een IBD patiëntendag. Meer informatie hierover volgt op deze pagina.

Digitale IBD patiëntendagen 9 juni en 10 juni 2021

Hieronder kunt u de digitale IBD patiëntendag terugkijken tot 1 oktober.

9 juni 2021 (Colitis Ulcerosa):

 

10 juni 2021 (ziekte van Crohn):